Dor

Imi bantuie strain prin suflet un dor de lucruri facute cu drag, de lucruri facute fara obligatie, de cuvinte spuse cu ochii, de maini intinse cu iubire si de umeri si tricouri disponibile pentru suvoaie neoprite de plans cu rost, dar mai cu seama fara el.

Imi trece ca fulgerul prin trup un dor de forma perfecta potrivita in forme perfecte, un dor de palme mari batatorite ce-ti cuprind perfect fata cu delicatete si de ochi care te sfredelesc pana in suflet, cu blandete si intelegere.

Mi-e dor de „pentru ca simt si pentru ca imi pasa” nu „pentru ca trebuie” sau „pentru ca ma obliga statutul”, mi-e dor de certitudinea prezentei la final de zi, dincolo de orice povara ce-apasa umerii osteniti, de caldura casei dar mai mult de cea din privire si din vorbe blande.

Mi-e dor sa fiu si sa ajunga, cel putin la fel de dor cum imi e de seri tihnite in scaunul din dreapta, cu geamul deschis, muzica perfecta pe placul nostru si soarele in asfintit. In asa momente nu-i nevoie decat sa respir si sa zambesc si aparent, sunt destul, ajung atat. De sentimentul acela-mi amintesc acum, de cum se potriveste tampla mea in arcuirea unui brat, de cum ajunge sa nu spun nimic si de cum se repara totul doar prin prezenta pentru ca „nimic nu trebuie”, nimic nu e „obligatoriu”.

Da, mi-e dor de asumare 100%, cu bun si greu, cu portmoneul plin sau cu monede de 50 de bani, cu tihna si agitatie, cu rabdare si intelegere, dincolo de orice pasiune trecatoare. E prea scurta viata ca sa o traiesc neasumat, ca sa ma pliez pe dorinte si asteptari nerealiste, prea scurta pentru vorbe grele si prea sensibila la nepasare ori inertie.

Ma bazez azi pe putine lucruri dar certitudini am cateva; prima dintre ele e ca trebuie sa traiesc fiecare zi asumat, de la inceput pana la final, nu ca si cum mi-as privi-o din loja, ci s-o traiesc pe scena; nu musai dupa un scenariu dar neaparat cu pasiune.

Asumare da, asumare. Nu obligatie, nu presiune, nu statut ci asumare.

Despre zambet mai vedem.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: