Final

M-am gandit daca sa ii spun „sfarsit”, „final”, „the end” sau „stop”. Trei secunde mai tarziu mi-am dat seama ca am false dileme, cuvantul are aceeasi incarcatura si sentimentele sunt tot amestecate.

Am vorbit saptamana aceasta despre capete de ata si despre cum atunci cand prinzi de-un capat, toate incep sa se aseze in mod nebanuit si cel mai adesea, neasteptat.

Cred ca am lasat lumea sa imi incalceasca ghemul, au luat altii decizii pentru mine, s-au hotarat ceilalti unde trebuie sa fiu si cat, ce e de dat si ce trebuie aruncat la gunoi.

Ei bine, saptamana aceasta am prins eu de capatul ghemului, am tras de ata si-am intins-o, e in mana mea si in gandul meu: saptamana aceasta, inaintea ta, am decis eu.

Sunt totusi nedumerita de sentimentele pe care ata asta pare sa le fii generat in cei din jurul meu dar mai cu seama de cele pe care sentimentele lor le genereaza in mine. Adica, dupa ce ma impingi in repetate randuri, cand in sfarsit decid sa-mi iau valiza si sa plec…cum te doare tot pe tine? Cum vine asta: da-te mai incolo dar hai mai aproape? Cat conteaza ca mi-au trebuit luni de zile pana mi-am facut curaj sa apuc ata de-un capat ca mai apoi sa ma uit cu neincredere la curajul avut si sa ma intreb daca m-am prins de ghemul altuia?

Parca finalul trebuia sa atraga dupa el dulcele sentiment al libertatii si-al inceputului, eliberarea din stransoare si zambete in coltul gurii. Cum se face atunci ca oamenii isi sufla nasul in batiste si nu se simt catusi de putin impliniti? Gata, m-am ferit, e liber drumul…de ce nu sar oamenii in sus de bucurie?

Lasa, cu ocazia aceasta am invatat ca principala piedica in calea fericirii lor sunt ei, oamenii, in primul rand. Nu sunt eu, chiar si atunci cand imi asum cu fruntea sus statutul de sac de box sau cainele din poarta garii in speranta ca-n ochii celorlalti va licari nitica fericire.

Aici e un final, de ce nu razi? Acum e libertate…

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: