O data.

De vreo 4 ani incoace, ma trezesc in pusee de crestere fortata, intocmai ca sugarii, exact in preajma Craciunului. Stiu ca-i puseu pentru ca decid prost instant, nu dorm vreo doua nopti, beau apa 4 zile si-apoi facem pace, eu si constiinta mea, ne impacam cu certitudinea c-am mai crescut o zi si-am mai trait o intamplare, pe care-am fi putut s-o evitam impreuna.

Am citit, sa tot fie vreo 12 ani de atunci, Legile lui Murphy dintr-o sorbitura, printre linguri de ciorba de pastai si-am ramas marcata de increderea asigurarii lui ca ce se intampla o data, poate nu se va mai intampla niciodata insa ce se intampla de doua ori, se va intampla cu siguranta si a treia oara.

Invat despre mine c-am crescut atunci cand a doua oara are toate premisele sa se intample identic dar experienta ma invata ca o data a fost suficient si decid diferit, pentru consecinte surprinzatoare.

Sunt multe „a doua si a treia oara” care se pot repeta la nesfarsit si care ma bucura nespus dar sunt multe prime dati care m-au facut ce sunt azi si pe care nu le-as replica. Nu m-am decis incape care dintre ele nu le-as face deloc dar ma gandesc intens la asta si poate ma hotarasc.

O singura neliniste imi staruie in minte: cum as putea face ca primele mele dati din cresterea asta fortat accelerata sa ma tina doar pe mine treaza si nemancata si sa-i lase pe oamenii dragi sa mearga la culcare in batai molcome de inima?

Am mai crescut o zi dar m-am hotarat ca de acum inainte sa o fac singura si fiecare sa-si poarte povara transformarii pe umeri.

Am crescut, o data. Si-atat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: