Prea putin, prea tarziu.

Din cand in cand, si mai cu seama in zile ca acestea, imi amintesc cat de mult urasc cuvintele astea. Imi pare ca poarta in ele intreaga incarcatura a tragediei si ca dincolo de linia pe care o traseaza, nu mai e cale de intoarcere.

Uneori, avem sansa de a ne lovi de un fals „prea tarziu”, invelis efemer pentru „chiar la timp”. Alteori, cam ca acum, realitatea lor ne scutura lumile.  Am citit de putina vreme 6 randuri, franturi stoarse cu greu dintr-o inima impietrita si scrise mecanic de maini batatorite, ranite dar deosebit de frumoase. Drama e ca…au sosit tarziu, mult prea tarziu, cand dincolo de ele am simtit cu totul altceva decat ar fi dorit sa transmita. Si ca totul sa fie „perfect” orchestrat, sunt si…prea putin.

Cand vom intelege ca flamandului trebuie sa ii dam paine cand ii e foame?! Nu o cana cu apa de izvor, nici literatura sa ii trezeasca simtirea ci paine, sa isi astampere trupul?! Orice vine dincolo de nevoia acuta e inutil, e risipa si egoism, daca iti permiti sa dai si nu o faci.

Nu-mi doresc pacea mondiala, nici nemurirea sufletului dar mi-ar placea sa pot intoarce clipe inapoi, pentru mine, pentru altii…in asa fel incat sa nu mai fie niciodata prea tarziu, ci un „tocmai la timpul potrivit” continuu. Vreau sa pot astampara nevoia de foame la vremea potrivita, sa sterg lacrimi cand se rostogolesc pe obraji – nu sa intreb despre ele ore mai tarziu dupa ce furtuna va fi trecut, sa-mi deschid portmoneul cand nevoia bate la usa – nu dupa ce l-au deschis altii 10 inaintea mea, sa spun „imi pare rau” de indata ce am stricat relatia – nu dupa rasarituri si apusuri nenumarate, sa vizitez in singuratate – nu in casa plina.

Da, imi doresc inutil sa dispara sentimentul de prea putin si prea tarziu si-mi caut portite prin care sa-l pot pacali, macar pentru mine si cei dragi ai mei. In ochii lor e cumplit de citit asemenea cuvinte si-mi pare ca nici din ai mei ele nu par mai prietenoase…

Sper ca maine sa aduca un „chiar la timp” iar anii urmatori sa uite de clipe „prea tarzii”.

E.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: