Despre straini la zile mari

Am vrut sa ii spun intai „despre prieteni” dar mi-a dat seama ca de fapt, randurile astea sunt despre toti strainii de azi: unii sunt cei cu masina carora m-am plimbat pana la giratoriul de pe strada noastra, altii sunt cei care ma saluta cu ochii veseli in fiecare dimineata la primul birou pe dreapta, sunt unii cu care mi-am povestit viata si altii pe care i-am alungat din peisaj. Vreo doi sunt cei pe care ii uraste toata lumea si-i vorbeste de rau pe la colturi si uneori ii urasc si eu, unele mi-au monologat simpatic in urechi si desi nu-mi amintesc firul naratiunii stiu senzatia de bine la auzul vocii.

E ciudat cum i-a amestecat ziua asta banala, pe ei, pe toti cei de mai sus si cum acum, la finalul ei, am ajuns sa impart si „strainii” in categorii si sa ma bucur de fiecare in parte, asa cum de cunoscuti nu m-as fi putut bucura cu toata inima.

Da, inima vede ce ochiului ii scapa si-mi pare asa de rau de timpul irosit degeaba, de rautatea cu care i-am privit pe cativa, de zilele in care am tacut dar mai cu seama, de cele in care mi-am desertat desagii pe taraba gresita. Promit sa nu se mai intample!

 

E.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: