De ce imi displace Decembrie

Nu, nu…nu am grave probleme de adaptare si nici devieri de la normele sociale…am numai pareri proprii, incapatanate si clare!

Si nu, nu imi place decembrie pentru ca fabrica nefericire si cadouri fortate, parinti frustrati si tristi, copii necajiti si nemultumiti, crestini de sarbatoare si oboseala la oferta.

Ma scarbeste imaginea unui oras forfotind de febra cumparaturilor si de „gandurile bune” gasite cu greu numai pentru ca sta sa vina Craciunul.

„Mosul” romanilor e un mos trist pentru ca nu are bani, copiii romanilor au ochii umezi de tristete, nu de bucurie, pentru ca jucariile sunt putine si dulciurile au numai ambalajul colorat frumos, calitatea lipsind cu desavarsire.

Parintii romani sunt frustrati ca nu le pot oferi copiilor ceea ce ei nu au avut iar sefii romanilor sunt presati de inchiderea anului.

Decembrie scoate din noi in ultimii ani toata hidosenia firii noastre, pe care o imbracam frumos in concerte de colinde, o cosmetizam cu funde si panglici, o luminam cu instalatii defecte din loc in loc si speram ca albul zapezii ne va induce pana si noua spiritul sarbatorii, astupand orice urma de mizerie ramasa neobservata din greseala.

De-aia imi displace decembrie, pentru ca, vorba cantecului „we save it all for Christmas day”, in timp ce ne calcam in picioare un an intreg, in timp ce ne zgarcim la cadouri costisitoare de-a lungul anului sau uitam ca sunt oameni pe care sms-ul nostru de Craciun nu-i incalzeste din moment ce in timpul anului au tinut piept de unii singuri unor catastofe (de care noi habar nu avem nici in zi de azi).

Prefer un ianuarie…atunci vezi crestinii in biserici, cadouri care COSTA ceva, un sms banal de „ce mai faci” dar mai sincer si mai valoros, un alb al zapezii ce iti bucura ochii fara sa mai incerce sa acopere gunoaie (oricum de neacoperit), atunci vezi mai clar ce se ascunde dincolo de oameni si lumini, dincolo de haine stralucitoare si decorul de sarbatoare.

Acolo vezi viata…in toata „splendoarea ei”…iar viata nu-i decembrie si asta-i sigur!

 

Un zambet!

Reclame

4 comentarii

  1. eumiealmeu said,

    07/12/2010 la 15:09

    chiar daca e trist, e frumos descris.

  2. isis said,

    08/12/2010 la 11:54

    Mi-e greu sa dau un zambet cand citesc cuvintele tale…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: